Sociologija
Zasebnost

Zasebnost

Piškotki so majhne tekstovne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik ob obisku spletne strani. Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev – na primer tako, da se spomni prejšnjih nakupov ali podatkov o uporabnikovem računu. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek.

Več o vrstah piškotkov in njihovem vplivu na vašo zasebnost si lahko preberete na spletnih straneh Informacijskega pooblaščenca Republike Slovenije.

Na spletnem mestu sociologija.si uporabljamo naslednje piškotke :

  • _pk_id.[UID], _pk_ses.[UID], PIWIK_SESSID: Piškotki odprtokodnega orodja Piwik za spremljanje obiska spletnega mesta. S pomočjo teh piškotkov beležimo obisk na spletnem mestu, zbrane informacije, ki ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov, pa nam služijo za vpogled v uporabo spletnega mesta in za načrtovanje razvoja spletnih vsebin. Ne sledimo obiskovalcem, podatki o obisku pa so shranjeni na našem strežniku in niso nikoli posredovani naprej.
  • Piškotki, ki jih naloži WordPress, sistem za upravljanje z vsebinami, na katerem temelji spletno mesto sociologija.si. Piškotki so potrebni za nemoteno delovanje spletnega ogrodja.

Če piškotkov Piwik ne želite, imate možnost, da jih zavrnete spodaj in/ali pobrišete piškotke v vašem spletnem brskalniku. Spletno mesto sociologija.si bo nemoteno delovalo naprej, le informacija o vašem obisku se ne bo zabeležila.