Sociologija
Obvestila

Obvestilo o izbirnem postopku za tutorje študentov s posebnimi potrebami

Razpis za nove tutorje je objavljen enkrat letno, in sicer konec meseca maja. Prijave so načeloma možne do 1. 7. To ne velja za tiste, ki bi želeli biti tutorji za študente s posebnimi potrebami. Ti se lahko prijavijo tudi po izteku roka za prijave, in sicer preko elektronske pošte Fakultetnemu koordinatorju tutorjev Igorju Jurekoviću.

Vsak bodoči tutor prejme obvestilo o izboru ter nadaljna navodila. Vsako leto, konec septembra, Tutorstvo FF organizira obvezno izobraževanje (tutorski vikend). Kot že rečeno, je udeležba obvezna. Če ima študent/študentka opravičljive razloge za izostanek na vikendu, lahko opravi enodnevno izobraževanje o tutorstvu na fakulteti.

Za tutorja se lahko prijavi študent, ki je najmanj eno leto že na fakulteti; to pomeni, da ponavlja 1. letnik oziroma je študent višjih letnikov.

Na znanje oddelkom Filozofske fakultete: večina študentov, ki želi posebni status ali pa status študenta s posebnimi potrebami, zanj zaprosi s prošnjo oktobra. Vendar pa OŠVU prošnje sprejema preko celotnega študijskega leta (v primeru, da pride do novih dejstev in dokazov, ki utemeljujejo status). To pomeni, da večina študentov, katerim so bile prošnje rešene pozitivno, o odločitvi OŠVU-ja izve novembra. Takrat ima tudi gospa Marija Šuštar Tabaković seznam. Predlagamo, da se oddelki obrnejo nanjo, v kolikor želijo pridobiti informacije v zvezi s študenti, ki status imajo. Seveda pa se lahko oddelki obrnejo tudi na Tutorstvo za študente s posebnimi potrebami v primeru težav, skrbi, informacij itd.

Kot primer dobre prakse se je izkazal poziv preko oddelčne spletne strani. Namreč nekateri oddelki so se odločili, da na oddelčno spletno stran objavijo poziv za vse študente s statusom (študentje s statusom se javijo preko elektronske pošte osebi, ki je zaposlena na tem oddelku ter je tudi zadolžena za seznam oseb s statusom). Tako tudi profesorji pridobijo informacije o tem kdo pravzaprav ima status ter kakšne prilagoditve so bile odobrene.