Sociologija
Dogodki

Vabljeni na okroglo mizo AI Institucionalni rasizem: skriti obrazi rasne diskriminacije

Amnesty International Slovenije v okviru Poster festivala Ljubljana ’11: Razkriti obrazi rasizma v petek, 16. septembra 2011, ob 10.00 v Kinodvoru v Ljubljani pripravlja okroglo mizo INSTITUCIONALNI RASIZEM: SKRITI OBRAZ RASNE DISKRIMINACIJE.

Z gosti bodo razkrivali obraze institucionalnega rasizma, ki ga pogosto najtežje prepoznamo in se z njim soočimo, še posebej, ko diskriminatorno delujejo institucije in vlade, ki zase menijo, da niso rasistične. Slišali boste dve življenjski zgodbi s popolnoma različnim ozadjem, a skupnim izzivom – z bojem proti institucionalnemu rasizmu. Svoje izkušnje bosta z nami delili gostji, mati najstnika, ki je bil v Londonu umorjen v rasno motiviranem napadu, Doreen Lawrence in Mirjana Učakar, profesor Gorazd Kovačič s Filozofske fakultete pa bo nam predstavil pojem institucionalnega rasizma. Okroglo mizo bo povezovala Metka Naglič z Amnesty International Slovenije.

Okrogla miza je le eden od dogodkov Poster festivala Ljubljana ’11, ki ga organizira Fundacija Brumen, Amnesty International Slovenije pa v projektu sodeluje z delavnicami, natečajem risanja plakatov, okroglo mizo in s predavanjem. Več informacij o projektu najdete na spletni strani poster.amnesty.si.