Sociologija
Dogodki

Slovenija na razpotjih

Slovensko sociološko društvo pričenja cikel treh javnih pogovorov z naslovom “SLOVENIJA NA RAZPOTJIH: Refleksije o tem, kje se nahajamo in kam usmeriti naše energije”.

Vabimo vas na prvi javni pogovor, ki bo potekal 11. marca 2013 ob 18. uri v ljubljanski Galeriji ŠKUC, ko se bodo lotili refleksij o političnem sistemu. Pogovor bo povezoval dr. Samo Uhan, iztočnice za pogovor, na katerega bodo povabili tudi tiste, ki so se v zadnjem času v medijih in civilni družbi oglašali z različnimi predlogi, razmisleki in sugestijami pa bodo podali: dr. Bojan Bugarič, dr. Tanja Oblak Črnič, dr. Slavko Gaber in dr. Vlasta Jalušič.

Po več mesecih protestov, vstaj, „protestivalov“ in podobnih akcij, ki smo jim bili priče po več slovenskih mestih, je vstajniško gibanje prešlo v novo fazo. Zdi se, da stopamo onkraj golega upora zoper trenutno oblastno garnituro in zoper njihove ekonomske ukrepe, ki vse več ljudi potiskajo k nižjemu življenjskemu standardu, k vse bolj osiromašeni socialni državi, v družbo konfliktov in strahu.

Smo v situaciji ko so mogoči in več kot potrebni umirjeni, trezni, racionalni, strokovno osnovani razmisleki o tem, kako se izviti iz ekonomsko-socialne, pa tudi politične krize. Zdaj, ko je prišla na plano obilica predlogov in načrtov, je še posebej zaželena sistematična in strokovna refleksija o “Sloveniji danes in Sloveniji jutri”.

Vljudno vabljeni.