Sociologija
Dogodki

Skupščina mladih o podnebni prihodnosti

Skupina Mladi za podnebno pravičnost vabi na skupščino na temo vprašanj podnebnih sprememb in diskusijo o strateškem energetsko-podnebnem dokumentu. Dogodek se bo odvil na Filozofski fakulteti jutri, v sredo, 20.12.2017, v predavalnici 4, ob 18.50 uri.

Več informacij najdete na FB profilu skupine.

Vljudno vabljeni!

* * *

Podnebne spremembe poglabljajo obstoječe neenakosti in razmerja moči. Čeprav so za njihov nastanek in obseg krive predvsem države globalnega severa in najbogatejši prebivalci sveta, najmočneje prizadenejo že sedaj najranljivejše prebivalce planeta – državljane globalnega juga, delavce, ženske, revne, prebivalce blizu velikih energetskih projektov in mlade. Mladi in prihodnje generacije bomo posebej občutili posledice spreminjajočega se podnebja, saj se bodo te tekom našega življenja le krepile.

V javni obravnavi je trenutno Energetski koncept Slovenije, krovni energetsko-podnebni dokument. Ta je za nas nesprejemljiv, saj je nepravičen do mladih, lokalnih skupnosti in delavcev, loteva se opuščanja fosilnih goriv smešno pozno (skorajda v celoti po letu 2030!) in v veliki meri ohranja škodljivo obstoječe stanje.

Zato v skupini Mladi za podnebno pravičnost organiziramo skupščine na treh fakultetah in dveh gimnazijah. Na njih želimo predstaviti predlagani dokument, omogočiti razpravo in sklepe z vseh petih skupščin poslati odločevalcem! Pridruži se nam!

* * *