Sociologija
Dogodki

Gostujoče predavanje prof. Zenije Kruzmetre “Kultura kot potencial ruralnega razvoja”

Gostujoče predavanje prof. Zenije Kruzmetre Kultura kot potencial ruralnega razvoja
Vabljeni na gostujoče predavanje prof. Zenije Kruzmetre “Kultura kot potencial ruralnega razvoja”, ki bo 9. aprila 2019 ob 9.40 v predavalnici 430.
Predavanje bo razdeljeno na tri dele. Prvi del bo osredotočen na teoretske vidike kulture kot ekonomsko in socialno dragocenega vira ne le za urbani, temveč tudi za ruralni razvoj na različnih ravneh. Drugi del bo predstavil različne primere iz več držav (umetniške/kreativne vasi; poljska umetnost; naslavljanje družbe; nevidna kulturna dediščina itn.). Tretji del bo vpeljal študije primerov iz Latvije in podal globji uvid v s kulturo gnane razvojne prakse, ki prispevajo k boljšemu življenjskemu okolju in trajnostnosti v ruralnih področjih.
Zenija Kruzmetra je profesorica z Latvijske univerze Življenskih ved in tehnologije, kjer predava na Fakulteti za ekonomijo in družbeni razvoj predmete s področja študij ruralnosti, ruralne sociologije, ruralne geografije, okoljske sociologije in demografije. Trenutno se raziskovalno ukvarja z ruralnim kulturnim razvojem, kulturno ekonomije in trajnostnim razvojem.