Sociologija
Dogodki

6. nacionalna konferenca “Novodobno suženjstvo – prekarne oblike na trgu dela”

Vabljeni k udeležbi na 6. nacionalni konferenci “Novodobno suženjstvo – prekarne oblike na trgu dela”

Gibanje za dostojno delo in socialno družbo v mesecu novembru že šesto leto zapored organizira nacionalno konferenco »Novodobno suženjstvo – prekarne oblike na trgu dela«. Dogodek je že tradicionalen in je hkrati najstarejši dogodek te vrste, ki se na temo prekarnosti odvija v Sloveniji.

Prekarni delavci so s strani kapitala, delodajalcev in države vse bolj izkoriščana delovna sila, zaradi upanja na mobilnost ter željo po ustrezni varnosti in zaščiti pa se prekarci tudi vse bolj samoizkoriščajo – seveda vse v zameno za podplačano in dostikrat necenjeno delo.

Trajne spremembe in izboljšanja na področju prekarnega dela lahko pridejo samo »od spodaj«, od ljudi, ki čutijo, da gredo stvari že v temelju narobe, zato je pomembno stalno opozarjati na škodljive posledice, ki jih take oblike dela prinašajo s seboj.

Ali je minimalna urna postavka nujna?
Je zadružništvo alternativa prekarnosti?
Ali je država, v kateri se širi prekarnost, socialna država?
Kako je s prekarnostjo na Hrvaškem?
O zvitorepih franšiznih pogodbah s prikritim delovnim razmerjem
Kaj bo na področju boja proti prekarnosti storila nova vlada?

To so teme letošnje konference, ki jih bomo naslavljali. Dogodek se bo odvijal v sredo, 28.11.2018, s pričetkom ob 16.00 uri, v dvorani Mestnega muzeja Ljubljana (Gosposka ulica 15, 1000 Ljubljana). Pridružili se nam bodo strokovnjaki ter govorci z različnih področij, ki nam bodo podali svoj vidik, znanje in izkušnje. Njihova imena vam razkrijemo kmalu.

Dogodek je brezplačen, zaradi omejenega števila mest pa so obvezne prijave na: https://goo.gl/forms/HmIvPKAONFpRSxvt2

Več informacij na spletni strani.